Werkhandschoenen

Werkhandschoenen zijn er voor verschillende werkzaamheden. Zo zijn is er voor elke werkzaamheid hebben wij veiligheidshandschoenen in het assortiment. Het gebruik van verkeerde handschoenen kan vervelend werken en soms ook gevaarlijk zijn. Een vaak gehoord argument waarom iemand comfort verkiest boven veiligheid is het gevoel. Vaak wordt gedacht hoe meer veiligheid, hoe minder gevoel en vrijheid om te werken. De nieuwe generaties werkhandschoenen zijn de materialen steeds minimaler met maximale veiligheid, dit zorgt voor meer comfort en veiligheid. Veel verkochte handschoenen zijn latex handschoenen, een werkhandschoen van latex is er voor verschillende beroepen. De Latex Grip handschoen is voor veel werkzaamheden een populaire handschoen. De Latex Grip is ook verkrijgbaar met warme thermo voering.

Grip Handschoenen

Montage Handschoenen

Schildershandschoenen

Snijbestendige Handschoenen

X

Winter Werkhandschoenen

Snijbestendige Handschoenen

Lashandschoenen

Schoonmaak Handschoenen

X

3/12
Wegwerp Handschoenen

3/12
Monteurs Handschoenen

3/12
PVC Handschoenen

3/12

Snijbestendige handschoenen

 

Werken met scherpe voorwerken zoals bijvoorbeeld glas? Kies dan voor snijbestendige handschoenen. Handschoenen die snijbestendig zijn verkrijgbaar in verschillende klasse's. Afhankelijk van de werkzaamheden kan er gekozen worden voor werkhandschoenen met een snijbestendigheid van klasse 3, 4 of 5. In de praktijk wordt een klasse 3 handschoen of klasse 5 werkhandschoen het meest verkocht.

 

Wegwerp Handschoenen

 

Wegwerp Handschoenen zijn geschikt voor eenmalig gebruikt, deze handschoenen worden na het gebruik weggegooid. De wegwerp handschoenen zijn verkrijgbaar in Latex, Nylon of PU. Naast het materiaal is er de keuze tussen gepoederd of ongepoederd. Ook zijn er vele verschillende kleuren. Voor de Food sector is er de HACCP Wegwerp Handschoen, deze heeft een blauwe kleur zodat deze herkenbaar is tussen het voedsel.

 

Bescherming en kwaliteit Werkhandschoenen

 
De nummers op werkhandschoenen geven de waardes van de bescherming aan. Totaal bestaat de waarde van de werkhandschoenen uit vier getallen. Deze getallen gaan van 0 tot 5 waarbij 0 de minste waarde is en 5 de hoogste is. Wij leggen u graag uit wat welk cijfer betekent en wil zeggen.


1.Schuurweerstand
2. Snijweerstand
3. Scheurweerstand
4. Steekweerstand
 

0

1

2

3

4

5

Schuurweerstand (aantal omwentelingen)

<100

100

500

2000

8000

-

Snijweerstand (index)

<1,2

1,2

2,5

5

10

20

Scheurweerstand (newton)

<10

10

25

50

75

-

Steekweerstand (newton)

<20

20

60

100

150

-

 

Categorie Werkhandschoenen

 

Naast de normering en de waardes uit een werkhandschoenen test staat er ook een categorie vermeld op de handschoenen. Werkhandschoenen zijn onderverdeeld in drie categorieën.

Categorie 1 (Cat I): Handschoenen van eenvoudig ontwerp

Categorie 2 (Cat II): Handschoenen van intermediair ontwerp

Categorie 3 (Cat III): Handschoenen van een complex ontwerp

 

Vragen? +31(0)513-724641 of info@bedrijfskledingonline.nl | Klantenservice maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00