Menu
EUR
Welke Werkbroek Kopen?

Welke Werkbroek Kopen?

Welke werkbroek kiezen?

De producenten van werkbroeken maken hun assortiment op basis van vakgebieden. Zij maken werkboeken geschikt voor diverse werkzaamheden. Hierbij zijn functionaliteit en duurzaamheid de belangrijkste onderdelen. Daarnaast zijn er veel verschillende wensen wat betreft pasvorm. De taillering van kleding is tegenwoordig slanker/strakker dan voorheen. Maar niet iedereen wil die slankere pasvorm. Ook is er een grote verscheidenheid in kleuren. In de afgelopen jaren is de vraag naar twee kleurencombinaties steeds groter geworden bij bedrijven. Deze kleurencombinaties passen goed bij een huisstijl van een bedrijf waardoor een professionele uitstraling gecreëerd wordt.

De Werkbroeken Trends

In 2016 is werkkleding producten Blaklader gestart met het ontwikkelen van werkbroeken met stretch inzetten. Deze nieuwe generatie werkbroeken zorgt voor meer comfort tijdens het werk door een extreme bewegingsvrijheid.

Denim is en blijft ongekend populair, dit is ook terug te vinden in de werkbroeken. De moderne werkbroeken worden veelal ook geproduceerd in een Denim uitvoering. Stoffen producent Cordura® heeft als antwoord hierop Cordura Denim® geproduceerd. Deze jeans stof is 7x sterker dan een normale spijkerbroek. De X1500 en X1900 werkbroeken van Blaklader zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met Cordura Denim®

Welke Werkbroek eigenschappen

Voor de verschillende vakgebieden zijn zoals hierboven benoemd andere eigenschappen nodig voor een functionele werkbroek. De twee belangrijkste eigenschappen zijn wel of geen spijkerzakken en wel of geen kniezakken voor kniebeschermers. Ook hebben sommige beroepen zoals de wegenbouw reflecterende kleding nodig. Werkbroeken zijn er met fluorescerend materiaal en reflecterende striping in verschillende klasse’s. Of een werkbroek met brandvertragende coating, deze werkbroek is nodig voor bijvoorbeeld lassen en slijpen.

Het materiaal van een werkbroek

Het materiaal van een werkbroek is in de loop der jaren veranderd. Vroeger waren werkbroeken gemaakt van katoen. Door de grotere vraag naar katoen nam de kwaliteit af en de prijs toe. Vervolgens werd het katoen versterkt met polyester wat als eigenschap heeft dat het slijtvast is. Tegenwoordig zijn de meeste broeken een mix van polyester en katoen. De verhouding varieert maar het percentage polyester is vaak hoger. Er worden nog steeds katoenen werkbroeken verkocht voor werkzaamheden waarbij polyester niet geschikt is of er een voorkeur is voor katoen. Steeds vaker worden er ook broeken gemaakt van 100% polyester. Dit zijn vaak lichtgewicht broeken die zeer comfortabel zijn in de zomer.


De weving van het materiaal verschilt, Canvas is een weving die sinds een aantal jaar vaker wordt gebruikt. Het voordeel van Canvas is dat het slijtvast en zeer sterk is. Een Atlas-weving is de meest gebruikte weving, Atlas heeft als eigenschap dat het en fijn en soepel is.

Werkbroek advies

Wanneer u in onze categorie ‘werkbroek’ bent kunt u aan de linkerzijde van uw scherm de eigenschappen selecteren die u denkt nodig te hebben in uw werkbroek. Wij presenteren u dan een assortiment werkbroeken die passen bij uw wensen en werkzaamheden. Wanneer u niet zeker bent van uw keuze of maat helpen wij u graag verder.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Klik hier voor ons contactformulier.

Recente artikelen

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »