Menu
EUR

PBM

PBM is de afkorting van Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Dit zijn veiligheidsmiddelen die u beschermen tijdens werkzaamheden. Wij hebben voor u een ruim assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen. Een compleet pakket bestaande uit werkhandschoenen, ademhalingsbescherming, oogbescherming en nog veel meer PBM’s om u goed te beschermen. 

PBM Werkhandschoenen


De meest verkochte PBM is werkhandschoenen. Er zijn vele verschillende werkhandschoenen verkrijgbaar voor verschillende werkzaamheden. Elk beroep vraagt andere eigenschappen van werkhandschoenen. Op een handschoen zijn 4 cijfers te vinden die de kwaliteit en eigenschappen aangeven. Hieronder geven wij u een kort overzicht wat de cijfers betekenen

  1. Schuurweerstand
  2. Snijweerstand
  3. Scheurweerstand
  4. Steekweerstand

Aan de hand van uw werkzaamheden kunt u beoordelen welke onderdelen belangrijk zijn de ideale bescherming van uw handen. Vervolgens kunt u kiezen uit een classificatie van 0-5 waarbij 5 de hoogste classificatie is. Zoals bijvoorbeeld bij werkzaamheden met glas is de snijbestendigheid belangrijk en kiest u voor een werkhandschoen waarbij het tweede cijfer een 5 is

PBM Hoofdbescherming


Op veel werkplekken is hoofdbescherming verplicht. Hiervoor kan een bouwhelm uitkomst bieden. Een Bouwhelm is er in verschillende varianten. De meest verkochte modellen hebben een verstelbaar binnenwerk voor een goede pasvorm of met een verkorte klep voor een breder zichtveld. De Veiligheidshelmen van 3M hebben een UV indicator. Deze indicator verkleurd op het moment dat de schaal zijn breeksterkte verliest door de invloed van UV straling. Werkt u bijvoorbeeld als monteur en is hoofdbescherming niet verplicht? Hiervoor is een Stootpet de perfecte oplossing. Een moderne uitstraling met een hoog comfort.

PBM Gehoorbescherming


Goede gehoorbescherming kan gehoorschade op zowel korte als lange termijn voorkomen. Met name de lange termijn schade is vaak een onderschat risico. Gehoorbescherming kan onder verdeeld worden in gehoorkappen, oordoppen en otoplastieken. De bescherming die de gehoorbescherming geeft wordt uitgedrukt in Decibels (dB). Het is dan ook belangrijk hoeveel dB er op de plek is waar u de gehoorbescherming gaat gebruiken. Over bescherming kan ervoor zorgen dat uw uw collega’s of andere geluiden niet meer hoort. 3M Optime is een populair merk Gehoorkappen. De Optime gehoorkappen zijn er met hoofdband of met helmbevestiging. Ook heeft 3M Optime gehoorkappen met radio.

PBM Ademhalingsbescherming


Ademhalingsbescherming tegen fijnstof, gas of andere stoffen? De meest gebruikte ademhalingsbescherming zijn mondkapjes met of zonder uitademventiel. Bij de mondkapjes wordt de stofbeschermignsklasses aangegeven in de zogenaamde FFP-codering. Dit zijn FFP1, FFP2 en FFP3 waarbij FFP3 de meeste bescherming geeft.

Naast mondkapjes zijn er halfgelaatsmaskers of volgelaatsmaskers. Hier kunnen verschillende soorten filters aan gekoppeld worden. Voor vrijwel elke stof is een speciaal filter ontwikkeld. Wanneer u niet zeker bent van de stoffen volstaat een ABEK filter vaak.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!