Menu
EUR

Veiligheidskleding

Veiligheidskleding beschermt u tegen gevaren tijdens uw werkzaamheden! Er zijn verschillende soorten veiligheidskleding verkrijgbaar voor diverse beroepen. Bij het kopen van veilige werkkleding is het belangrijk dat de kleding beschermt tegen de gevaren waaraan u wordt blootgesteld. Niet juiste kleding kan gevaarlijk zijn en vervelende gevolgen hebben. Daarom is het goed om te weten welke gevaren er volgens de Risco Inventarisatie op de werkplek aanwezig zijn. Aan de hand van deze gegevens kunt u kijken welke werkkleding de normeringen en certificaten heeft die u de gewenste bescherming geven voor een veilige en comfortabele werkdag!

Welke Veiligheidskleding is er?


Veel verkochte veiligheidskleding is reflecterende kleding, dit is werkkleding met een verhoogde zichtbaarheid door fluorescerend materiaal een reflecterende striping op de kleding. Andere veiligheidskleding is brandvertragende kleding zoals een brandvertragende overall of werkbroek. Deze kleding beschermt tegen hitte en warmte en is te herkennen aan EN ISO 11612. Werkkleding die beschermt tegen o.a. Lasspatten heeft EN ISO 11611. Werkkleding met de meest uitgebreide specificaties is Multinorm kleding. De naam zegt het al, deze kleding heeft meerdere normeringen. Vaak beschermt Multinorm Kleding tegen elektrische vlambogen, elektrostatische oplading en vloeibare chemicaliën. Multinorm kleding is bijvoorbeeld verplicht op het terrein van de Shell of Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM).

Wat is het verschil tussen Reflecterende Veiligheidskleding?


Reflecterende kleding is onder te verdelen in verschillende categorieën. Dit zijn bijvoorbeeld EN471 kleding RWS Kleding en Verkeersregelaardkleding. Het verschil tussen EN471 of EN ISO 471 en RWS is de striping op de kleding. RWS is de afkorting van Rijkswaterstaat, zij hebben eigen richtlijn opgesteld voor veiligheidskleding. De RWS kleding is verplicht bij bijvoorbeeld werkzaamheden op of aan rijkswegen. EN471 is de Europese normering voor werkkleding met een hoge zichtbaarheid. EN ISO 471 is te verdelen in drie verschillende klasse’s waarbij klasse 3 de hoogste zichtbaarheid heeft.


Veiligheidskleding in de Regen


Regen Veiligheidskleding is werkkleding die u beschermt tijdens een regenachtige werkdag. Regenkleding is er ook met reflectie voor een goede zichtbaarheid. Belangrijk bij Regenkleding is dat ondanks dat het waterdicht moet zijn ook goed moet ademen om comfortabel te kunnen werken. De technische materialen van tegenwoordig zorgen voor dit comfort. Een Regenpak wordt vaak gemaakt van flexibel PU materiaal. In het assortiment Regenkleding hebben wij verschillende modellen zoals een overall of losse jas met broek.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!