Werksokken

Goede Werksokken voor elk seizoen die de juiste bescherming geven! Het belangrijkste bij het kopen van sokken is de vraag onder welke omstandigheden ze gedragen gaan worden. In de winter zijn isolerende sokken die beschermen tegen koud comfortabel. En in de zomer is het prettig wanneer uw voeten droog en koel blijven. Zweet is een van de meest voorkomende klachten tijdens het werk. Dit kan zorgen voor vermoeide voeten wat uiteindelijk lichamelijke klachten kan geven. Hierdoor kan de productiviteit afnemen. Deze klachten kunnen natuurlijk niet alleen worden voorkomen door werksokken, een combinatie met goede werkschoenen met de juiste inlegzool kan de kans op lichamelijke klachten behoorlijk verkleinen. Een groot verschil met vrijetijd sokken is de duurzaamheid, de sokken zijn veelal versterkt voor een langere levensduur.

Wat zijn warme Werksokken?

 

Vaak gaat men ervan uit dat wanneer werksokken dik zijn ze ook zorgen voor warme voeten, dit gaat niet altijd op. Hoe dik de sokken ook zijn, wanneer voeten nat zijn door het zweet blijven voeten koud. Daarom is het bij intensieve werkzaamheden belangrijk dat de sokken het zweet afvoeren. Om de warmte vast te houden is de isolatie van de sokken belangrijk, er zijn vele verschillende materialen die warmte isoleren. Wol heeft als eigenschap dat het goed isoleert maar is niet duurzaam. Daarom wordt er bij wollen werksokken vaak polyester toegevoegd voor een langere levensduur.

Één van de best isolerende materialen is Merino Wol, dit kostbare wol komt van het Merinoschaap. Het voordeel van deze wol soort is dat het een zeer fijne structuur heeft en per vierkante centimeter meer haartjes heeft dan een ander schaap. Hierdoor isoleert het wol nog beter.

Werksokken voor Zweetvoeten?


Heel vervelend om de hele dag met natte zweetvoeten rond te lopen. Een ander vervelend gevolg kan zijn dat voeten in de loop van de dag vermoeid raken of dat er andere klachten ontstaan. Zweetvoeten kunnen niet worden voorkomen, wel dat het zweet wordt afgevoerd. Zowel goede werkschoenen als werksokken kunnen hier een goede bijdrage aan leveren.

 

Om te beginnen de werkschoenen, wanneer de buitenlaag van de schoenen het vocht tegenhoudt blijft het in de schoen staan. Werkschoenen gemaakt van echt leder zoals nubuck leder hebben een open structuur die ervoor zorgt dat de schoenen voldoende ademen. Een andere tip is om eens te kijken naar S1P  werkschoenen, deze hebben dezelfde eigenschappen als S3 schoenen maar de buitenlaag is niet vloeistofdicht. Daarom kunnen S1P werkschoenen worden uitgevoerd met een ademende mesh voering dier zorgt voor een maximaal ademend vermogen. Voor de meeste werkzaamheden is dit ook niet nodig terwijl er wel S3 wordt gedragen.

 

Belangrijk bij het kiezen van de juiste werksokken voor zweetvoeten is dat de sokken het vocht van de voeten afvoeren naar buiten, zowel in de zomer als in de winter is dit belangrijk. In de winter omdat de voeten anders alsnog koud worden door het zweet. En in de zomer om de voeten droog te houden en het broeien te voorkomen.

Verschillen tussen Werksokken?

 

Er zijn vele verschillende soorten werksokken verkrijgbaar in allerlei prijscategorieën. Maar waar zitten nou de verschillen in? Allereerst het verschil tussen sokken voor in de vrije tijd en voor tijdens het werk is de duurzaamheid. Het aantal stappen wat tijdens een werkdag wordt gezet loopt al snel op tot over de 10 km. Hierdoor is een slijtvaste zool van de sokken belangrijk. Daarom zijn werksokken vaak verstevigd met een slijtvaste materiaalsoort.

 
Een slijtvast materiaal is er in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar wat impact heeft op de levensduur. Een ander verschil tussen werksokken is het isolerende vermogen, isolerende materialen zijn kostbaarder. Onze conclusie is dan ook dat het gebruikte materiaal en de duurzaamheid van de sokken de grootste invloed hebben op de prijs.


Goedkope Werksokken

 

Ook Goedkope werksokken hebben wij in ons assortiment. De Ultimate sokken zijn een absolute prijstopper! Het goedkope model van Ultimate bieden comfort en ondersteuning in uw werkschoenen. Het voetbed is gemaakt van zacht gebreid materiaal. De bovenkant van de sok ademt goed en heeft een prettig elastisch draagcomfort.

Blaklader Werksokken

 

Blaklader heeft als antwoord op de steeds meer voorkomende klachten hun Werksokken Concpet bedacht. Hierin is voor elke tempratuur en seizoen een passende werksok gemaakt. De sokken zijn functioneel en hebben een duurzame kwaliteit.

Het werksokken concept is opgedeeld in DRY, LIGHT, WARM en XWARM. Werksokken voor -30 tot +15. Kies de sokken die passen bij uw werk tempratuur en voorkom koude of bezweette voeten tijdens uw werk!

Vragen? +31(0)513-724641 of info@bedrijfskledingonline.nl | Klantenservice maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00