Menu
EUR
Wat zijn goede werkschoenen?

Wat zijn goede werkschoenen?

Bent u op zoek naar nieuwe werkschoenen en heeft u geen idee welke werkschoenen voor u de juiste zijn? Dat begrijpen wij heel goed, er zijn zoveel verschillende merken en modellen verkrijgbaar. Dagelijks krijgen wij de vraag van een klant ‘Wat zijn goede werkschoenen?’ deze vraag klikt simpeler dan hij is. In dit artikel gaan wij u enkele tips geven bij het aanschaffen van nieuwe veiligheidsschoenen.

Wat betekent S3 werkschoenen?


De term ‘S3 werkschoenen’ wordt veel gebruikt, maar ook misbruikt. Men noemt een werkschoen ook wel eens een ‘S3 werkschoen’. Wat betekent S3 nou eigenlijk? S3 is de veiligheidsnorm van de schoenen. Naast S3 zijn er ook werkschoenen met een S1, S2, S1P, S4 en S5 normering. Goed om te weten dat veiligheidsschoenen met een veiligheidsnorm altijd een veiligheidsneus hebben. Hieronder een overzicht van de veiligheidsnormen.

  • S1 – Schoenen met de S1 norm zijn geschikt voor werkzaamheden in droge omstandigheden.

  • S2 – De S2 schoenen zijn waterafstotend en daardoor geschikt voor gebruik in vochtige omstandigheden.

  • S1P – Naast de veiligheidsneus heeft een S1P schoen ook een veiligheidszool. Deze werkschoenen zijn geschikt voor droge omstandigheden waar scherpe voorwerpen op de grond kunnen liggen.

  • S3 – De meest bekende veiligheidsnorm omdat S3 voor de meeste werkomstandigheden geschikt is. S3 is een combinatie van S2 en S1P, waterafstotend en een veiligheidszool voor scherpe voorwerpen op de grond. Geschikt voor de meeste omstandigheden.

  • S4 – Hetzelfde als S1 maar dan zijn de schoenen of laarzen gemaakt van PU, Rubber of Kunststof materialen en dus waterdicht. Geschikt voor natte omstandigheden.

  • S5 - Naast dat de schoenen of laarzen waterdicht zijn zoals bij S4 heeft een S5 laars of schoen een veiligheidszool en een antislipprofiel. Deze werkschoenen hebben dus de meeste veiligheid.

Werkschoenen waar je geen zweetvoeten in krijgt?


Niks vervelender dan wanneer u uw schoenen uit doet en er een vieze lucht uit de schoenen komt. Daarnaast zijn zweetvoeten een bron van spier- en gewricht klachten. Ook een bekende klacht door zweetvoeten zijn vermoeide voeten vroeg op de werkdag.

Het voorkomen van zweetvoeten kan door het aanschaffen van goede werkschoenen en goede werksokken. Bij werkschoenen is het belangrijk dat het buiten materiaal goed ademt. Bij S1 of S1P werkschoenen is het buiten materiaal soms gemaakt van mesh wat een maximaal ademend vermogen heeft. Nadeel is dat het niet waterdicht is en hierdoor mesh niet gebruikt wordt bij een S3 veiligheidsnorm.

Bij S3 werkschoenen is het materiaal veelal van leder of PU leder. De leder soort met het beste ademende vermogen is een natuur ledersoort. In onze ervaring is Nubuck leder een ledersoort met een fantastisch ademend vermogen. Dit komt door de structuur van het leder. PU leder is daarentegen een dichte materiaalsoort die het vocht niet goed afvoert.

Conclusie: kies voor werkschoenen gemaakt van Natuur leder zoals bijvoorbeeld Nubuck Leder!

Populaire modellen met Nubuck leder:



Hoe zit een werkschoen in elkaar?


Welke Sokken in Werkschoenen?

Voor een optimaal comfort zijn niet alleen de werkschoenen belangrijk, maar ook de werksokken. Als werkschoenen goed ademen en werksokken niet blijft u zweetvoeten houden. Ook is het afvoeren van vocht heel belangrijk om droge voeten te houden.

De vereisten aan werksokken veranderen per seizoen en temperatuur, daarvoor heeft Blaklader een sokken systeem bedacht met voor elke werk- en weersomstandigheid een geschikt paar sokken.

  • Dry 0 tot +15
    Deze sokken zorgen ervoor dat je voeten tijdens een warmere dag droog en fris blijven. De sokken zijn vocht afvoerend door het Coolmax materiaal. Een strakke en elastische pasvorm voor meer comfort.

  • Light -10 tot +10
    Zachte en warme ‘All-Season’ werksokken die voeten warm en droog houden. Door de lusjes van de Terry stof ontstaan luchtkamers die zorgen voor extra isolatie. Een strakke en elastische pasvorm voor meer comfort.


    Hoe werkt Coolmax?

  • Warm -30 tot -5
    Ontworpen om voeten warm te houden bij lagere temperaturen. De werksokken hebben als eigenschap dat ze vocht afvoerend zijn en hebben een dikke zool voor extra steun. Een strakke en elastische pasvorm voor meer comfort.

  • Xwarm -35 tot -5
    Extreem warme sokken voor extreem koude omstandigheden. Deze sokken komen tot kniehoogte en controleert hitte en absorbeert vocht. Een strakke en elastische pasvorm voor meer comfort.

Vragen over werkschoenen of werksokken? Klik hier voor ons contactformulier.

Recente artikelen

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en acties.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal excl. btw
€0,00
Bestel nog voor €75,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!