Vragen? +31(0)513-724641 of info@bedrijfskledingonline.nl | Klantenservice maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00

Werkjas

Een Werkjas voor op het werk of in de vrije tijd? Een jas is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren.

In ons assortiment hebben wij jassen van Dassy, Blaklader en Sioen. De werkjas wordt vaak zwaar op de proef gesteld aan zware omstandigheden. Daarom moet zo’n jas wel tegen een stootje kunnen. Verschillende eigenschappen zijn belangrijk om te weten bij het aanschaffen van een nieuwe jas voor tijdens het werk. Werkt u buiten in de kou? Dan is het prettig als de jas 100% winddicht en waterdicht is. De waterdichtheid per jas verschilt, staat u de hele dag in de regen is het aan te raden dat de jas een hoge waterdichtheid (MVP) heeft. Zijn uw werkzaamheden binnen? Dan is een ongevoerde werkjas vaak al voldoende. Maar is de werkplek op de tocht kan een winddichte fleece jas ook uitkomst binnen.


Blaklader Jas


Blaklader heeft werkjassen in het hogere segment, maar ook voor iemand die minder veeleisend is heeft Blaklader een sterk aanbod jassen. Blaklader is een zweedse werkkleding merk wat zich inzet voor maximale functionaliteit en kwaliteit. De jassen worden geproduceerd in voornamelijk Europese fabrieken die voldoen aan de laatste normen. De productie van een Blaklader Jas gebeurt duurzaam en eerlijk zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Het assortiment bestaat uit traditionele werkjassen, zoals de 4805 en 4800 maar ook uit moderne technische jassen die geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden. De 4890 en 4949 zijn een goed voorbeeld van technische werkjassen die voor Nederlandse weersomstandigheden perfect zijn.

 

Dassy Werkjas

De Dassy Werkjas heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het assortiment jassen bestaat uit winter werkjassen en zomer werkjassen. Voor elk seizoen zijn een aantal geschikte werkjassen in het assortiment. Afhankelijk van de werkomstandigheden kunnen sommige jassen ook het gehele jaar door gebruikt worden door gebruikt te maken van meerdere lagen.

Bijvoorbeeld de Dassy Tavira is een populaire softshell jas met fleece voering die door gebruik te maken van goede thermokleding en een nauw aansluitende fleece ook bij koude omstandigheden goed gebruikt kan worden. De Tignes is een traditionele winter werkjas met warme fleece voering, Uit de robuuste DNA Canvas collectie zijn de Austin en Croft de hardlopers. De Dassy Croft is een functionele winddichte fleece jas die bij droge omstandigheden goed isoleert en de kou door wind buiten houd!Veiligheidsjas


Goede bescherming met een veiligheidsjas? Naast werkjassen voor ‘normale werkzaamheden’ hebben wij ook een werkjas voor de meest zware werkomstandigheden. Een veiligheidsjas kan een reflecterende jas zijn maar ook Brandvertragende werkjas of Multinorm werkjas. Voor werkzaamheden bij bijvoorbeeld de NAM of Shell worden de hoogste eisen gesteld aan werkkleding. Een jas hiervoor voldoet moet vlamvertragend en antistatisch zijn en afhankelijk van de werkplek ook reflecterend.

Een Veiligheidsjas heeft verschillende normeringen, een normering geeft aan voor welke gevaren het kledingstuk bescherming geeft. Het is dus goed om te weten welke bescherming en normering u nodig bent. EN ISO 11612 is bijvoorbeeld de normering voor bescherming tegen hitte en warmte. De EN ISO 11611 geeft bescherming tegen lasspatten daarom is kleding met deze norm geschikt voor lassers en slijpers.

 

Reflecterende Werkjas


Steeds vaker kiest men voor een reflecterende jas, niet omdat het verplicht is maar voor de eigen veiligheid. Zichtbaarheid op de werkvloer verminderd de kans op ongevallen. De Visible werkkleding lijn is een antwoord van Blaklader op deze trend, deze collectie heeft een modern uiterlijk met een goede zichtbaarheid zonder af te doen aan het uiterlijk.

RWS jas is ook een veel gehoorde veiligheidsjas, RWS staat voor ‘Rijkswaterstaat’, zij hebben speciale richtlijnen voor een werkjas. De RWS jas is verplicht op rijkswegen, dit zijn wegen buiten de bebouwde kom. Werkt u aan zo’n weg? Dan is een RWS Jas verplicht. Naast de jas adviseert Rijkswaterstaat ook een reflecterende RWS werkbroek te dragen.


Benieuwd naar de veiligheidseisen van de NAM/Shell? Klik dan hier voor een handig overzicht van de veiligheidseisen. Voor de Rijkswaterstaat richtlijnen eisen, klik dan hier.

Visible Werkjas


Sinds 2017 heeft Blaklader een nieuwe collectie op de markt gebracht, de Visible collectie. Deze werkkleding is een antwoord op de toenemende vraag naar kleding met een goede zichtbaarheid. Bij sommige werkzaamheden is het niet nodig om een volledig reflecterende outfit aan te hebben. Maar voor eigen veiligheid een betere zichtbaarheid nodig is. De visible lijn is een moderne werkkleding collectie waarbij een goede uitstraling met goede zichtbaarheid wordt gecombineerd. 


Welke Werkjas?


Om het voor u eenvoudig te maken om een goede werkjas te bestellen hebben wij binnen elk type jas een ‘top product’ geselecteerd.

Softshell Werkjas: Dassy Tavira
Winter Werkjas: Blaklader 4886
Functionele Werkjas: Blaklader 4890
Fleece Werkjas: Dassy DNA Croft
RWS Jas: Sioen Diezel RWS
Reflecterende Jas: Blaklader 4987
Veiligheidsjas: Blaklader 4068 Multinorm
Zomer Jas: Blaklader 4952
Goedkope Werkjas: Beeswift Softshell