Werkjas

Een Werkjas voor elk beroep en alle omstandigheden!

Een ruim assortiment jassen van verschillende merken zoals Blaklader, Snickers, Dassy en Sioen. De werkjas wordt vaak zwaar op de proef gesteld aan zware omstandigheden. Daarom moet zo’n jas wel tegen een stootje kunnen. Verschillende eigenschappen zijn belangrijk om te weten bij het aanschaffen van een nieuwe jas voor tijdens het werk. Werkt u buiten in de kou? Dan is het prettig als de jas 100% winddicht en waterdicht is. De waterdichtheid per jas verschilt, staat u de hele dag in de regen is het aan te raden dat de jas een hoge waterdichtheid (MVP) heeft. Zijn uw werkzaamheden binnen? Dan is een ongevoerde werkjas vaak al voldoende. Maar is de werkplek op de tocht kan een winddichte fleece jas ook uitkomst binnen.


Een Werkjas voor in de Winter?


Tijdens een koude winterdag is een goede bescherming van belang om comfortabel te kunnen werken. Gelukkig zijn er genoeg goede werkjassen die de juiste bescherming geven met een goede functionaliteit om werkzaamheden te kunnen blijven uitvoeren.


Vaak gaat de eerste gedachte uit naar een dikke werkjas met voering. Echter is het belangrijker om te kijken naar het buitenmateriaal. Is de buitenlaag wind- en waterdicht, wanneer dit niet het geval dan zal het alsnog koud aanvoelen doordat de jas niet beschermt tegen wind en regen.


Ook tussen voeringen kan veel verschil zitten, het is niet persé zo dat een dikke voering warmer is dan een dunne voering. Er zijn genoeg thermo voeringen ontwikkeld die dun aanvoelen maar maximaal isoleren!

Werkjas voor Alle Seizoenen?


Steeds vaker wordt er gekozen voor een Werkjas die alle seizoenen gebruikt kan worden. Een goed model voor alle seizoenen is een Functionele Werkjas met ademende mesh voering. Belangrijk is dat de jas wind- en waterdicht is. In combinatie met de juiste onder en tussenlaag kan de zet in vrijwel elk seizoen de juiste bescherming geven.


Een goede laag onder de werkjas is een Microfleece Werktrui, het microfleece heeft als eigenschap dat het goed isoleert. Hierdoor blijft de lichaamswarmte, door de stretch en het dunne materiaal kan er genoten worden van een maximale bewegingsvrijheid. Ook kan de Microfleece Werktrui worden gebruikt bij droge omstandigheden als buitenlaag.  


De onderlaag kan worden aangepast afhankelijk van de temperatuur, in de zomer zal dit een t-shirt zijn die dan tevens de buitenlaag is. En in de winter kan hier een thermoshirt voor worden ingezet. Zo heb je met deze drie lagen een complete set voor alle seizoenen!

Softshell Werkjas Verschillen?


Softshell werkjassen lijken op het oog hetzelfde alleen kunnen er grote verschillen zitten tussen de verschillende modellen. Een Softshell Werkjas is gemaakt door een aantal lagen polyester op elkaar te persen. Door deze verschillende lagen is het ademend vermogen van het materiaal goed te noemen. In de wijze van persen kunnen al verschillen ontstaan die ervoor kunnen zorgen dat het ademend vermogen van de jas beter of minder is.


Softshell is standaard niet waterdicht, om de werkjas waterdicht te maken wordt deze gecoat met een waterdichte coating. Daarnaast worden naden geseald om lekkage te voorkomen. Een ander lekkage punt is de rits, daarom is het belangrijk dat er in de werkjas een waterdichte rits zit.

Blaklader Werkjas


Blaklader heeft werkjassen in het hogere segment, maar ook voor iemand die minder veeleisend is heeft Blaklader een sterk aanbod jassen. Blaklader is een zweedse werkkleding merk wat zich inzet voor maximale functionaliteit en kwaliteit. De jassen worden geproduceerd in voornamelijk Europese fabrieken die voldoen aan de laatste normen. De productie van een Blaklader Jas gebeurt duurzaam en eerlijk zonder het gebruik van schadelijke stoffen. Het assortiment bestaat uit traditionele werkjassen, zoals de 4805 en 4800 maar ook uit moderne technische jassen die geschikt zijn voor de meest extreme omstandigheden. De 4890 en 4949 zijn een goed voorbeeld van technische werkjassen die voor Nederlandse weersomstandigheden perfect zijn.

 

Dassy Werkjas

De Dassy Werkjas heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding. Het assortiment jassen bestaat uit winter werkjassen en zomer werkjassen. Voor elk seizoen zijn een aantal geschikte werkjassen in het assortiment. Afhankelijk van de werkomstandigheden kunnen sommige jassen ook het gehele jaar door gebruikt worden door gebruikt te maken van meerdere lagen.


Bijvoorbeeld de Dassy Tavira is een populaire softshell werkjas met fleece voering die door gebruik te maken van goede thermokleding en een nauw aansluitende fleece ook bij koude omstandigheden goed gebruikt kan worden. De Tignes is een traditionele winter werkjas met warme fleece voering, Uit de robuuste DNA Canvas collectie zijn de Austin en Croft de hardlopers. De Dassy Croft Werkjas is een functionele winddichte fleece jas die bij droge omstandigheden goed isoleert en de kou door wind buiten houd!

Veiligheidsjas


Goede bescherming met een veiligheidsjas? Naast werkjassen voor ‘normale werkzaamheden’ hebben wij ook een werkjas voor de meest zware werkomstandigheden. Een veiligheidsjas kan een reflecterende jas zijn maar ook Brandvertragende werkjas of Multinorm werkjas. Voor werkzaamheden bij bijvoorbeeld de NAM of Shell worden de hoogste eisen gesteld aan werkkleding. Een werkjas hiervoor voldoet moet vlamvertragend en antistatisch zijn en afhankelijk van de werkplek ook reflecterend.

Een Veiligheidsjas heeft verschillende normeringen, een normering geeft aan voor welke gevaren het kledingstuk bescherming geeft. Het is dus goed om te weten welke bescherming en normering u nodig bent. EN ISO 11612 is bijvoorbeeld de normering voor bescherming tegen hitte en warmte. De EN ISO 11611 geeft bescherming tegen lasspatten daarom is kleding met deze norm geschikt voor lassers en slijpers.

 

Reflecterende Werkjas

Steeds vaker kiest men voor een reflecterende jas ook wel een EN343 werkjas genoemd. Niet omdat het verplicht is maar voor de eigen veiligheid. Zichtbaarheid op de werkvloer verminderd de kans op ongevallen. De Visible werkkleding lijn is een antwoord van Blaklader op deze trend, deze collectie heeft een modern uiterlijk met een goede zichtbaarheid zonder af te doen aan het uiterlijk.

RWS jas is ook een veel gehoorde veiligheidsjas, RWS staat voor ‘Rijkswaterstaat’, zij hebben speciale richtlijnen voor een werkjas. De RWS jas is verplicht op rijkswegen, dit zijn wegen buiten de bebouwde kom. Werkt u aan zo’n weg? Dan is een RWS Jas verplicht. Naast de jas adviseert Rijkswaterstaat ook een reflecterende RWS werkbroek te dragen.


Benieuwd naar de veiligheidseisen van de NAM/Shell? Klik dan hier voor een handig overzicht van de veiligheidseisen. Voor de Rijkswaterstaat richtlijnen eisen, klik dan hier.

Visible Werkjas


Sinds 2017 heeft Blaklader een nieuwe collectie op de markt gebracht, de Visible collectie. Deze werkkleding is een antwoord op de toenemende vraag naar kleding met een goede zichtbaarheid. Bij sommige werkzaamheden is het niet nodig om een volledig reflecterende outfit aan te hebben. Maar voor eigen veiligheid een betere zichtbaarheid nodig is. De visible lijn is een moderne werkkleding collectie waarbij een goede uitstraling met goede zichtbaarheid wordt gecombineerd. 

 


Vragen? +31(0)513-724641 of info@bedrijfskledingonline.nl | Klantenservice maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00